Onze kringloopkanjers

Ben je benieuwd welke kanjers er zoal bij ons werken? We stellen ze graag aan je voor!

Harma

Op de vraag waarom vrijwilligerswerk  waardevol is voor Harma heeft ze een helder antwoord: “Omdat je als mens behandeld wordt en niet als nummer. Je wordt gewaardeerd om wat je doet.

Evert

Het ontmoeten van mensen, de omgang met collega’s en klanten, de structuur, het gevoel nuttig bezig te zijn en de waardering zijn heel waardevol voor Evert, en ook zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid.

Arno

“Hé kringloopkanjer!” Een bekende quote van onze magazijntopper Arno. Voor mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen heeft hij een duidelijke boodschap: “Er zijn geen redenen om het niet te doen.”

Yvonne

“Het leuke van vrijwilligerswerk is om eens iets totaal anders te doen dan je gewend bent. In de kringloopwinkel werk je ook nog eens mee aan een duurzaam proces”, aldus Yvonne.

Emanuel

Het vrijwilligerswerk is voor Emanuel een waardevolle aanvulling op zijn betaalde baan, omdat hij hiermee iets doet wat hij echt heel leuk vindt. Je ontmoet er een heel ander soort mensen dan in een bijv. een kledingzaak.

Ineke

Het geeft een blij gevoel als je andere mensen blij kunt maken met de schatten van iemand anders, zoals bijvoorbeeld een borduurwerk waar iemand lang aan heeft gewerkt”, aldus Ineke.

Wim

“Je talenten op een goede manier inzetten en dat gewaardeerd weten is 1 van de stoelpoten van geluk”, aldus Willem, pc-expert en positivist pur sang van De Zaak van Ermelo.

Inge

Het vrijwilligerswerk betekent veel voor Inge, ze vindt het werk erg leuk, voelt zich weer nuttig en gewaardeerd, en kan haar creativiteit kwijt in de afwisselende werkzaamheden.

Michel

Een vrolijke, bewuste doener, met een belangrijke boodschap: “Het leven draait niet alleen om geld en materialisme, maar vooral ook om de mensen en de maatschappij als geheel”, aldus Michel.

Jason

Jason heeft het erg naar zijn zin bij de Zaak, mede omdat hij zich al vanaf dag ėėn geaccepteerd voelt. Hij voelt zich ook gewaardeerd, vooral als ze hem laten weten hoe onmisbaar hij is als hij even wat minder in zijn vel zit.

Gerard

Als iemand een vrijwilliger in hart en nieren is, dan is het onze Kringloopkanjer Gerard wel. Al sinds de oprichting werkt hij bij de Zaak van Ermelo.

Agnes

Agnes is geen type om stil te zitten. Opruimen en schoonmaken van de hobby-afdeling, stofjes aanvullen,  niets is haar te gek. Haar inzet is zo tomeloos dat ze af en toe afgeremd moet worden.

Corina

Kringloopkanjer Corina houdt niet van weggooien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze, toen ze vanwege de gezondheid van haar man stopte met haar werk als therapeut, zich vrijwillig in ging zetten bij De Zaak van Ermelo.

Connie

Kringloopkanjer Connie is één van onze vrijwilligers van het eerste uur. Vanaf de oprichting van De Zaak van Ermelo heeft ze haar steentje bijgedragen om de winkel te maken tot dat wat het nu is.

Adriaan

Kringloopkanjer Adriaan is altijd al fan geweest van kringloop en dingen hergebruiken. . Hij ervaart vrijwilligerswerk als verrassend, gezellig, en vooral als het druk is vliegt de tijd.

Jasper

Het afgelopen jaar heeft Jasper stage gelopen op de elektra afdeling van De Zaak van Ermelo. Als deze kanjer terugblikt op het afgelopen jaar vond hij, naast wat hij geleerd heeft, de leuke groep collega’s en de gezelligheid onderling het leukste.

Linda

Bij de Zaak van Ermelo runt Linda inmiddels al ruim twee jaar onze speelgoedafdeling; van artikelen sorteren tot kijken of artikelen compleet zijn tot het netjes en aantrekkelijk houden van de afdeling.

Jessica

Als een echte ambassadeur voor vrijwilligerswerk spoort deze kanjer regelmatig mensen in haar omgeving aan om zich ook vrijwillig in te zetten. “De kringloop is gewoon superleuk, je hebt er alles wat je maar nodig hebt en komt er van alles tegen’’, aldus Jessica.

Wies

Vrijwilligerswerk speelt duidelijk een grote rol in het leven van kringloopkanjer Wies. Zoals ze het zelf zo mooi zegt: “Je verrijkt jezelf door andere dingen te doen en nieuwsgierig te blijven.”

Nico

Vrijwilligerswerk betekent voor Nico een zinvolle dag invulling, wat zorgt voor ritme in de week. Ook de sfeer en gezelligheid tussen collega’s onderling en de waardering vanuit de Zaak ervaart Nico als waardevol.

Wim

Het leukste aan het werken in de winkel vindt Wim toch wel het onder de mensen zijn. En niet onbelangrijk, de bijdrage die hij levert aan een duurzamere maatschappij en een gezonder milieu.

Marjanne

Het vrijwilligerswerk betekent veel voor Marjanne. Het geeft haar weer een doel en de structuur die ze nodig heeft. Ze voelt zich gewaardeerd en vindt het fijn dat ze ook op mindere dagen welkom is en bij De Zaak terecht kan.

Sanne

Het vrijwilligerswerk heeft er voor Sanne toe geleid dat ze meer zelfvertrouwen heeft gekregen en socialer is geworden.  Ze heeft nu zoveel zelfvertrouwen dat ze klaar is voor een volgende stap, een betaalde baan.

Bep

Kringloopkanjer Bep is, zoals het gros van onze vrijwilligers, geen stilzitter. Dat blijkt ook wel uit haar inzet voor De Zaak van Ermelo en Stichting Karamba. Tassen, kussens deurstoppers, lavendelzakjes, kerstballen, knikkerzakjes, mondkapjes en nog veel meer heeft deze creatieve kanjer de afgelopen jaren gemaakt.

Tieneke

Het leuke aan het werk vindt Tieneke dat je een doel hebt, maar vooral de gezelligheid met de collega’s onder elkaar, waar ze zelf ook een groot aandeel in heeft, want Tieneke is altijd wel in voor een grapje en gezelligheid.

Ton

Klanten helpen en advies geven vindt Ton het allerleukst. Hij benadrukt dat humor daarbij heel belangrijk is. Een andere leuke bijkomstigheid is dat hij als oud-leraar soms meemaakt dat er oud-leerlingen naar hem toe komen en vragen of hij ze nog kent.  

Elly

Bij De Zaak vindt Elly zilver poetsen, papier versnipperen en CD’s uit elkaar halen het leukst. Ze voelt zich bovendien gewaardeerd als vrijwilliger en geeft aan dat ze het leuk en gezellig vindt om er te komen.

Jurgen

Jurgen vindt vrijwilligerswerk belangrijk voor de maatschappij, omdat je hierbij bedrijven en instellingen kunt ondersteunen die niet kunnen draaien zonder vrijwilligers. Andersom is vrijwilligerswerk vaak waardevol voor de vrijwilliger zelf.

Rick

Onze kringloopkanjer Rick is geen persoon die graag in de belangstelling staat. Hij had er eerst dan ook geen oren naar om mee te doen met deze rubriek, maar zijn dochter heeft hem ervan weten te overtuigen dat hij toch zeker een plekje in de spotlights verdient.

Minny

Mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) in het arbeidsproces zitten raadt ze van harte aan om eens vrijwilligerswerk te proberen. “Voor iedereen is tenslotte wel iets passends te vinden, en je moet toch iéts doen. “