Onze kringloopkanjers

Ben je benieuwd welke kringloopkanjers er zoal bij ons werken of gewerkt hebben? We stellen ze graag aan je voor!

Marina

“Je wordt hier een beetje familie van elkaar”, zegt kringloopkanjer Marina (78). Ze werkt dan ook al vanaf de start in 2012 op onze “crea-afdeling”, waar ze zich, samen met maatje Bep, vooral bezig houdt met naaiwerk, zoals het maken van kussenhoesjes etc. en het repareren van kledingstukken.

Baukje

Baukje is een creatieve duizendpoot, ze houdt onder andere van naaien en schilderen. Dat vindt zij ook het leukste van het werk bij De Zaak: van niets iets maken.

Arno

“Hé kringloopkanjer!” Een bekende quote van onze magazijntopper Arno. Voor mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen heeft hij een duidelijke boodschap: “Er zijn geen redenen om het niet te doen.”

Yvonne

“Het leuke van vrijwilligerswerk is om eens iets totaal anders te doen dan je gewend bent. In de kringloopwinkel werk je ook nog eens mee aan een duurzaam proces”, aldus Yvonne.

Emanuel

Het vrijwilligerswerk is voor Emanuel een waardevolle aanvulling op zijn betaalde baan, omdat hij hiermee iets doet wat hij echt heel leuk vindt. Je ontmoet er een heel ander soort mensen dan in een bijv. een kledingzaak.

Maria

Het geeft Maria voldoening als de afdeling er weer netjes bij ligt als ze naar huis gaat en vooral de onderlinge contacten met collega’s doen haar goed.

Wim

“Je talenten op een goede manier inzetten en dat gewaardeerd weten is 1 van de stoelpoten van geluk”, aldus Willem, pc-expert en positivist pur sang van De Zaak van Ermelo.

Inge

Het vrijwilligerswerk betekent veel voor Inge, ze vindt het werk erg leuk, voelt zich weer nuttig en gewaardeerd, en kan haar creativiteit kwijt in de afwisselende werkzaamheden.

Michel

Een vrolijke, bewuste doener, met een belangrijke boodschap: “Het leven draait niet alleen om geld en materialisme, maar vooral ook om de mensen en de maatschappij als geheel”, aldus Michel.

Eddie

Hoewel zijn energieniveau nooit meer optimaal wordt probeert deze kanjer zoveel mogelijk uit het leven te halen, want een stilzitter is Eddie nooit geweest.

Bob

Kringloopkanjer Bob werkt al bij De Zaak van Ermelo vanaf dag één. Na altijd in het bank- en verzekeringswezen te hebben gewerkt was Bob bij zijn pensionering toe aan iets anders.

Agnes

Agnes is geen type om stil te zitten. Opruimen en schoonmaken van de hobby-afdeling, stofjes aanvullen,  niets is haar te gek. Haar inzet is zo tomeloos dat ze af en toe afgeremd moet worden.

Corina

Kringloopkanjer Corina houdt niet van weggooien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze, toen ze vanwege de gezondheid van haar man stopte met haar werk als therapeut, zich vrijwillig in ging zetten bij De Zaak van Ermelo.

De eigenaren

Het meest trots zijn deze kringloopkanjers op de mensen die bij hen werken en die zich, vaak belangeloos, inzetten. “Het resultaat daarvan is dat we een hartstikke mooi bedrijf  hebben, dat niet alleen bekend is in Ermelo, maar ook daarbuiten.”

Adriaan

Kringloopkanjer Adriaan is altijd al fan geweest van kringloop en dingen hergebruiken. . Hij ervaart vrijwilligerswerk als verrassend, gezellig, en vooral als het druk is vliegt de tijd.

Paul

In de veilige omgeving die Paul ervaart bij De Zaak heeft hij geleerd hoe hij zich op zijn gemak kan blijven voelen in zijn werkomgeving. Het geeft rust en zekerheid dat hij kan en mag aangeven waar hij tegenaan loopt.

Gerard

Op onze elektronica afdeling zit Gerard helemaal op zijn plek. Het sociale contact, de verrassing wat hij tegen gaat komen op een werkdag en soms het ontdekken wat een voorwerp is en hoe het werkt maakt dat deze kringloopkanjer zijn werk met plezier doet.

Jessica

Als een echte ambassadeur voor vrijwilligerswerk spoort deze kanjer regelmatig mensen in haar omgeving aan om zich ook vrijwillig in te zetten. “De kringloop is gewoon superleuk, je hebt er alles wat je maar nodig hebt en komt er van alles tegen’’, aldus Jessica.

Wies

Vrijwilligerswerk speelt duidelijk een grote rol in het leven van kringloopkanjer Wies. Zoals ze het zelf zo mooi zegt: “Je verrijkt jezelf door andere dingen te doen en nieuwsgierig te blijven.”

Nico

Vrijwilligerswerk betekent voor Nico een zinvolle dag invulling, wat zorgt voor ritme in de week. Ook de sfeer en gezelligheid tussen collega’s onderling en de waardering vanuit de Zaak ervaart Nico als waardevol.

Wim

Het leukste aan het werken in de winkel vindt Wim toch wel het onder de mensen zijn. En niet onbelangrijk, de bijdrage die hij levert aan een duurzamere maatschappij en een gezonder milieu.

Marjanne

Het vrijwilligerswerk betekent veel voor Marjanne. Het geeft haar weer een doel en de structuur die ze nodig heeft. Ze voelt zich gewaardeerd en vindt het fijn dat ze ook op mindere dagen welkom is en bij De Zaak terecht kan.

Ronald

Ronald heeft verscheidene boekenverzamelingen gehad, waaronder jeugdboeken. Het zal dan ook niemand verbazen dat hij zich helemaal thuis voelt op zijn plek op onze boekenafdeling.

Bep

Kringloopkanjer Bep is, zoals het gros van onze vrijwilligers, geen stilzitter. Dat blijkt ook wel uit haar inzet voor De Zaak van Ermelo en Stichting Karamba. Tassen, kussens deurstoppers, lavendelzakjes, kerstballen, knikkerzakjes, mondkapjes en nog veel meer heeft deze creatieve kanjer de afgelopen jaren gemaakt.

Tieneke

Het leuke aan het werk vindt Tieneke dat je een doel hebt, maar vooral de gezelligheid met de collega’s onder elkaar, waar ze zelf ook een groot aandeel in heeft, want Tieneke is altijd wel in voor een grapje en gezelligheid.

Ton

Deze dierbare kringloopkanjer en zeer gewaardeerde collega is ons helaas ontvallen.  Maar, hij heeft voor altijd een plekje in ons hart én in ons midden!

Spike

De van oorsprong Portugese Spike houdt zich vooral bezig met het opvrolijken van een ieder die dat nodig heeft, ze houdt de voorraad koekjes in de gaten én ze zorgt er voor dat er altijd iemand wat extra beweging krijgt d.m.v. een rondje buiten lopen.

Nel

Nel werkt het liefst op de kledingafdeling, het geeft haar veel voldoening als alles weer netjes hangt. Ze is een echte kwebbelkont en praatjes maken met de klanten vindt ze dan ook heerlijk.

Rick

Onze kringloopkanjer Rick is geen persoon die graag in de belangstelling staat. Hij had er eerst dan ook geen oren naar om mee te doen met deze rubriek, maar zijn dochter heeft hem ervan weten te overtuigen dat hij toch zeker een plekje in de spotlights verdient.

Minny

Mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) in het arbeidsproces zitten raadt ze van harte aan om eens vrijwilligerswerk te proberen. “Voor iedereen is tenslotte wel iets passends te vinden, en je moet toch iéts doen. “

Hannie

Hannie vindt de sfeer onderling en de vrijheid die ze als medewerker ervaart fijn, maar vooral het enthousiasme van de klanten die regelmatig opmerken dat de afdeling en de winkel er zo mooi en netjes uitzien doen haar goed.

Emilie

“Zingeving, meer eigenwaarde en zelfvertrouwen, nieuwe ervaringen en sociale contacten, waardering en het gevoel ertoe te doen.”, antwoordde KringloopKanjer Emilie toen haar werd gevraagd wat vrijwilligerswerk haar brengt.

Stefan

Kringloopkanjer Stefan (27) heeft het best naar zijn zin bij De Zaak van Ermelo, het brengt hem structuur, hij is lekker onder de mensen en hij vindt het werk op zich en het contact met de klanten ook erg leuk.

Robin

Het leukst aan het werken op de elektra-afdeling is de verscheidenheid aan apparaten die Robin tegenkomt. Van speaker tot koffiezetapparaat, van wasmachine tot haarföhn.  Hij vindt het erg leuk om te ontdekken wat er allemaal binnenkomt, wat je ermee kunt.

Anoniem

Er werken nog veel meer kringloopkanjers bij ons, maar natuurlijk wil niet iedereen met zijn foto op internet, en dat respecteren wij. Maar ze worden niet minder gewaardeerd!

Jij?

Wil jij óók deel uitmaken van ons fantastische team kringloopkanjers? Kom gewoon eens langs of stuur een e-mail