Impressie 2017-08-24T14:54:24+00:00

Impressie

Als leerwerkbedrijf creëren we werkgelegenheid en dagbestedingsmogelijkheden voor Ermelose inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verschillende werkzaamheden in onze winkel en werkplaats zorgen er voor dat iedereen naar eigen vermogen kan leren en werken. Een impressie…

1. Transport

Een klant belt ons met de vraag of we een oud kastje bij haar willen ophalen. Het staat haar in de weg en ze maakt er graag iemand anders blij mee. Transportmedewerker Bert haalt het kastje bij haar op en ziet er een mooi opknapmeubel in. Na overleg met een collega van de winkel wordt het kastje eerst ter verfraaiing naar de werkplaats gebracht. Bert zit al geruime tijd zonder werk maar is wars van nietsdoen. Hij is blij dat hij iets kan bijdragen zolang hij nog geen betaalde baan gevonden heeft. Zijn kwaliteiten worden hier goed benut.

2. Demonteren

Een werkplaatsmedewerker overlegt met de bedrijfsleider van de winkel hoe het meubel opgeknapt kan worden en welke verfkleur gewenst is. Tenslotte moet het meubel straks in de winkel worden verkocht. Stagiair Peter demonteert het meubel alvast, zodat het daarna door zijn collega geschuurd en geschilderd kan worden. Peter wil graag met zijn handen werken en doet hier goede werkervaring op. Hij volgt nu nog voorbereidend onderwijs maar hoopt binnenkort een keuze voor een gerichte opleiding te kunnen maken.

3. Opknappen

Het gedemonteerde kastje wordt goed geschuurd en netjes geschilderd door medewerker Arjan. Arjan is grotendeels arbeidsongeschikt verklaard maar wil niet thuis zitten. In de werkplaats kan hij in zijn eigen tempo en met afwisselende werkzaamheden aan de slag. Hij heeft er veel plezier in en is meerdere dagdelen per week op de werkvloer te vinden.

4. Presenteren

Het kastje is geschilderd, weer in elkaar gezet en door een transportmedewerker naar de winkel gebracht. Klaar om verkocht te worden! Marja hangt er een prijskaartje aan en geeft het meubel een mooie plek in de winkel. Marja is herstellende van een burn-out en doet in de winkel weer arbeidsritme op. Ook is het erg fijn voor haar om op een laagdrempelige manier weer onder de mensen te zijn.

5. Verkopen

De eerste geïnteresseerde klant laat niet lang op zich wachten. Een mevrouw die wekelijks in de winkel komt, laat haar oog op het kastje vallen. Ze wil het graag kopen, maar kan het niet in haar eigen auto vervoeren. Magazijnmedewerker Marco rijdt het kastje naar het magazijn om het daar tijdelijk voor de klant op te slaan, en maakt er meteen een bezorgbon van. De klant betaalt het kastje bij de kassa en keert huiswaarts. Diezelfde middag bezorgen twee transportmedewerkers het meubel bij een blije klant!

X